Vremenska prognoza

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini i jugozapadu Bosne nešto sunčanije će biti prijepodne, a zatim se očekuje povećanje oblačnosti od sredine dana.O d utorka se prognoziraju nove padavine koje se očekuju s juga u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

UTORAK

Od utorka se prognoziraju nove padavine koje se očekuju s juga u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. Većinom u nizinama kiša, a snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Na planinama će padati snijeg. U većem dijelu zemlje slabo jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 11.

SRIJEDA

U srijedu u Bosni i Hercegovini bit će oblačno. Snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, ujutro i u dijelu centralne Bosne. Izgledno je novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim područjima kiša, a na planinama će padati snijeg.

U Bosni padavine uglavnom prijepodne. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Bosni najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3. U Bosni najviša dnevna temperatura zraka za Krajinu, zapad i sjever od -1 do 3, u ostalim područjima od 4 do 8. U Hercegovini temperatura zraka između 5 i 9, na jugu i do 12 stepeni.

ČETVRTAK

U četvrtak prijepodne će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Slab snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, a u ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Od sredine dana djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.
Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.