Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno vrijeme

U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim i istočnim područjima, rjeđe na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. U Hercegovini i n jugozapadu Bosne prijepodne umjerena bura koja će u drugoj polovini dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 0, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka do 9 stupnjeva.

 

Sutra u Bosni i Hercegovini prijepodne novo naoblačenje. Krajem dana u Krajini se prognozira slab snijeg. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka do 9 stupnjeva.

 

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima Bosne i na planinama. Očekuje se novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje u nizinama se prognozira kiša ili susnježica. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna do 8 stupnjeva.