Drama na Sokocu: Polupali kafanu, pretukli policajca i prijetili smrću

Prava drama zavladala je u subotu na Sokocu, nakon što je policiji u tom mjestu prijavljeno da su nepoznate osobe polomile prozore na ugostiteljskom objektu u ulici Jove Jankovića.

Sokolac FOTO: ARHIV

Policija je nakon prijave došla do saznanja da se sa ovim krivičnim djelom mogu dovesti u vezu D. G. (23) i M. M. (22) sa Sokoca, koje su policajci zatekli u spomenutoj ulici.

– Prilikom lišenja slobode D. G. je napao policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon što su obojica lišena slobode, D. G. nastavlja prijetiti policijskim službenicima da će nakon napuštanja službenih prostorija lišiti života i njih i njihove porodice, te zapaliti njihovu imovinu – saopćeno je danas iz PU Istočno Sarajevo.

Iz policije navode da su obavijestili dežurnog okružnog tužioca o događaju.

– Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naložio je vršenje uviđaja mjesta događaja, kao i preduzimanje svih mjera i radnji
na dokumentovanju krivičnih djela “napad na službeno lice u vršenju službene radnje”, “ugrožavanje sigurnosti”, “oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”. Policijska uprava Istočno Sarajevo osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih i sličnih ponašanja – navodi se u saopćenju.