Snijeg zabijelio veći dio BiH i usporio saobraćaj, padat će i sutra

Zbog snježnih padavina koje su jutros zabijelile većinu gradova u našoj državi, jutros se sporije i otežano saobraća na većini puteva u Bosni i Hercegovini.Iz BIHAMK-a također ističu da je zbog snijega koji intenzivno pada otežan saobraćaj na većini puteva u BiH.

“Posebno izdvajamo dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Na putnim pravcima: Bugojno-Kupres, Travnik-Donji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Izačić, obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila. Sporije se saobraća i na putnim pravcima: Sarajevo-Rogatica, Sokolac-Vlasenica, Trnovo-Foča, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Prozor”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Naglašavaju da su ekipe putnih službi na terenu i da intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg i susnježica padaju u većem dijelu BiH, dok na jugu pada kiša. Najviša dnevna temperatura zraka danas će iznositi uglavnom između minus 1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni celzija.

Snijeg će u Bosni nastaviti padati i sutra, a prognozira se novih 2-7 centimetara bijelog pokrivača.

FENA