U nastavku akcije “Zadruga” uhapšene četiri osobe osumnjičene za pranje novca

Kako saznajemo od glasnogovornica Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo Azre Bavčić, u akciji su uhapšeni direktor firme Frimeco Damir Memagić, suvlasnik firme Atlant BiH Milad Čerkić, Alija Prašović koji je osumnjičen za posredovanje velikom broju pravnih osoba te Igor Došić, odgovorna osobu u kompaniji KimTec. Svi oni su osumnjičeni za pranje novca.

U okviru akcije “Zadruga” privedeni su, ispitani, a potom pušteni na slobodu i Hajrudin Vlajčić, odgovorna osoba u pravnom licu “Drina”, Almir Kazić rukovodeći u firmi “AMS plastic & design”, Aida Pinjić, odgovorna osoba u pravnom licu “Euro – Profil” iz Visokog, Sead Musić iz Zanatske zadruge Gros comp, Feđa Morankić iz kompanije ASA osiguranje, Alma Morankić u ime kompanije ASA agent, Hamed Ramić iz “Euroasfalta” te Mustafa Habibiović iz firme “Hokoš Bokoš”.

Svi uhapšeni danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjećamo, akcija “Zadruga” počela je 24. januara. U ovoj akciji uhapšen je veći broj osoba od kojih je 11 zadržano u pritvoru. Ove osobe sumnjiče se za krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.

klix