Rukometna reperezentacija BiH ne ide u baraž, EHF dodijelio pobjedu Švicarskoj

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak ne ide u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, odlučila je Evropska rukometna federacija (EHF).

U  dopisu  iz EHF-a  navode da je prihvaćen protest Rukometnog saveza Švicarske, čime je BiH ostala bez plasmana u baraž na Svjetsko prvenstvo.

Umjesto naše selekcije iz kvalifikacione grupe 6 selekcija Švicarska će u baražu ta SP 2019. igrati dvomeč protiv selekcije Norveške .

Podsjetimo, nakon što je u Tuzli Bosna i Hercegovina savladala Švicarsku rezultatom 21:15 gosti su uložili žalbu tvrdeći da je Tomislav Nuić, koji je igrao sedam minuta i postigao jedan pogodak, nastupio suprotno pravilima.

Tada je delegat susreta Slovenac Darko Repenšek ustanovio da Nuića nema na glavnom spisku igrača te mu je sudija dodijelio crveni karton i automatsko isključenje.

Nakon susreta čelnici RS Švicarske su se žalili, a predstavnici Rukometnog saveza BiH ustanovili da je Repenšek napravio previd kod upisivanja igrača u zapisnik. Slovenac je priznao krivicu. Ali to za EHF nije bilo dovoljno.

EHF je odlučio da je propust napravio zvaničnik Rukometnog saveza BiH koji je potpisao spisak utakmice na kojem nije bilo Nuića.

Zbog toga meč je pripisan Švicarcima uz rezultat 10:0.

Naš Savez ima pravo žalbe do 21. februara.

 

bhrt.ba