ŽRK Goražde prvi na turniru povodom Dana nezavisnosti BiH

U okviru programa kojim se u BPK Goražde obilježava predstojeći praznik – Dan nezavisnosti BIH, u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“  održan je turnir ženskih rukometnih klubova na kome su se nadmetale ekipe HŽRK „ Zrinjski“ iz Mostara, ŽRK „ Rogatica“, ŽRK „ Hadžići Dido Group“ i tim organizatora ove rukometne fešte , ŽRK „ Goražde“.

Turnir je zvanično otvorio Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde. Žuga je posebno istakao značaj sporta kao najboljeg načina za povezivanje mladih i podsjetio na bogatu tradiciju rukometnog sporta u Goraždu.

Nakon pobjeda nad timom Hadžića i (ne)očekivano lake pobjede nad ekipom Zrinsjkog u finalu, turnir su osvojile rukometašice Goražda. U utakmici za treće mjesto rukometašice iz Hadžića bile su uspješnije od ekipe iz Rogatice.

Titulu najbolje igračice na turniru ponijela je Monika Miličević ( HŽRK „ Zrinjski“), najbolja golmanka je Dunja Brankovan iz ekipe Goražda dok je najbolji strijelac Emina Mujagić, takođe iz tima domaćina turnira.

Najuspješnjim ekipama i igračicama diplome i pehare uručio je goraždanski gradonačelnik Muhamed Ramović.