BPK : Informacija Uprave policije

Dana 20.02.2018.godine u 06,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se B.B., nastanjen u Sarajevu-Novi Grad i prijavio da je on u ulici 31. Drinske brigade – Grad Goražde oštetio putničko motorno vozilo marke “Ford” vlasništvo G.N.,. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su povrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Dalji rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 20.02.2018.godine u 06,45 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratila se uposlenica TR “ Klas 55”  i prijavila nasilan ulazak u TR “Klas 55” koja se nalazi u ulici Alije Hodžića – Grad Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i  izvršili uviđaj,  gdje je utvrđeno da je iz navedene prodavnice otuđena odeređena količina cigareta, alkohola i novca. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i  pronalasku počinoca je u toku.

Dana 20.02.2018.godine u 10,50 sati na mostu Alije Izetbegovića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su licu S.N., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prosjačenja.

Dana 20.02.2018.godine u 12,50 sati u ulici Muhidina Mašića – Munje u Goraždu dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da  su u nezgodi učestvovali G.H., i Ž.M., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja  vozaču G.H., uručen je  prekršajni naloog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 20.02.2018.godine u 19,15 sati  ulici Zaima Imamovića u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražde su lišili slobode lice K.S., iz Goražda  zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju. Izvršeno je alkotestiranje istog gdje je utvrđeno prisustvi alkohola u organizmu 1,75 g/kg. Istog dana navedeno lice u 19,25 sati lišeno je slobode i  smješteno  u prostorije za zdražavanje u Policijskoj upravi Goražde.  Protiv lica K.S., bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.