BPK : Informacija Uprave policije

Dana 21.02.2018.godine u 9,30 sati u ulici 43.Drinske brigade u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde licu S.R., iz Goražda uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog prosjačenja.

Dana 21.02.2018.godine u 15,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.A., iz Goražda i prijavio da je u naselju Vitkovići  u krugu nogometnog stadiona, fizički napadnut od stane B.S., iz Goražda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te  gore navedenim licima uručili prekršajne naloge zbog drskog ponašanja i fizičkog napada na drugo lice.

Dana 21.02.2018.godine u 16,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je nasilan ulazak u prizemlje kuće vlasništvo H.A., u ul.Rogatičke brigade u Goraždu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je izvršen nasilan ulazak kroz prozor kuće. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela, kao i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 21.02.2018.godine u 23,45 sati u ulici Muhidina Mašića-Munje u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice Z.S., iz Goražda zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,57 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavnaje u Policijskoj upravi  Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 21.02.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ FBiH, protiv osumnjičenog Ž.V., iz Goražda.