Snježno nevrijeme u Hrvatskoj

Obilne snježne padavine koje su noćas zahvatile Hrvatsku, stvorile su velike probleme u saobraćaju u cijeloj zemlji, posebno na području Like i Gorskog Kotara, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Zbog loših vremenskih uslova, upozorenja su izdale sve dežurne službe: Hrvatski auto-klub, Hrvatske auto-ceste, Državna uprava za zaštitu i spašavanje i Hrvatska gorska služba spasavanja.

U pripravnosti je i hiljadu vojnika Ministarstva odbrane, od kojih su neki već angažovani da pomognu ugroženom stanovništvu, prenose hrvatski mediji.

Snijeg otežava vožnju na području Like, u Gorskom Kotaru i hrvatskom primorju, srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ograničenja u saobraćaju izdata su i zbog olujnog vjetra, a vozače se upozorava da ne kreću bez zimske opreme.

Za saobraćaj su, zbog olujnog vjetra, zatvoreni auto-putevi Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera i Jadranska magistrala, između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za putničke automobile otvoreni su auto-putevi Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, te Gospić-Karlobag.

 

bhrt