Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prijepodne kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Visina novog snijega do 15 centimetara. Temperatura zraka između -7 i -3, na jugu zemlje oko nula stupnjeva.

 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Visina novog snijega do 20 centimetara. Temperatura zraka između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 2 stupnja.

 

U utorak u Bosni oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Visina novog snijega oko 10 centimetara. Temperatura zraka između -10 i -5, na plananinama do minus 20, a maksimalna temperatura na krajnjem jugu zemlje do 2 stupnja.

 

U srijedu u Bosni oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prijepodne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka  između -15 i -10, na planinama i visoravnima i do -20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između -8 i -4, na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka  između -7 i -3, a najviša dnevna do 4 stupnja.