U BiH danas oblačno i hladno sa snijegom

U BiH će danas biti pretežno oblačno i veoma hladno sa snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha do minus tri stepena Celzijusova. Ujutru će biti oblačno i vrlo hladno uz provijavanje slabog snijega povremeno. Na jugu pretežno suho.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus 10 do minu šest, na jugu do minus dva, u višim predjelima od minus 14 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus sedam do minus tri, na jugu do tri, u višim predjelima od minus 10 stepeni Celzijusovih.

Tokom prijepodneva snijeg postepeno jača i tokom većeg dijela dana padaće umjeren snijeg uz porast snježnog pokrivača za oko pet do 15 centimetara.

Nešto više snijega je moguće na planinama. Na krajnjem jugu će padati slaba susnježica i snijeg. Biće vrlo hladno uz temperaturu ispod nule tokom cijelog dana, samo će na jugu temperatura biti par stepeni iznad nule.

Sutra se očekuje oblačno i veoma hladno vrijeme. Ujutru će padati snijeg koji će tokom dana slabiti. Na jugu od sredine dana biće suho uz postepeno razvedravanje, a uveče i u noći snijeg prestaje u većini predjela. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus osam do minus četiri, na jugu do dva, u višim predjelima od minus 11 jedanaest stepeni Celzijusovih.

U srijedu ujutru će biti veoma hladno i pretežno suho. Slab snijeg će provejavati ponegdje na istoku i sjeverozapadu. Tokom dana ostaje hladno. Na sjeveru će biti oblačno uz provijavanje slabog snijega, a u ostalim predjelima će biti promjenjivo oblačno uz povremene sunčane periode.

Na jugu će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus sedam do minus tri, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak ujutru će biti veoma hladno uz mraz i umjereno oblačno. Tokom dana biće sunčani periodi uz postepeni porast temperature u odnosu na prethodne vrlo hladne dane.

Kasnije popodne oblačnost se premješta sa zapada i uveče donosi nove padavine. Na jugu će početi kiša, a na zapadu snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do dva, na jugu do šest, u višim predelima od minus pet stepeni Celzijusovih.