BiH sutra predaje odgovore na Upitnik Evropske komisije

U zgradi Predsjedništva BiH će sutra biti održana ceremonija predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Protokolom je predviđena zajednička fotografija članova Predsjedništva BiH sa zvaničnicima Evropske komisije (predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, evropski komesar za politiku proširenja i susjedstva Johannes Hahn) u 9.40 sati, a zatim i bilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Evropske komisije i delegacijom.

Ceremonija  predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije je u 10.45 sati kada će predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uručiti odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Jean-Claudeu Junckeru, a zatim je planirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH  i predsjednika Evropske komisije.

Faktor