Osumnjičen da je oštetio privredno društvo za tri miliona KM

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj protiv M.P. (62) iz Rogatice, zbog sumnje da je oštetio privredno društvo za oko tri miliona KM.

“Izvještaj je podnesen zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela ‘Zloupotreba ovlašćenja u privredi’, ‘Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti’ i ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja'”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS..

Navode da se lice sumnjiči da je kao odgovorni privrednog društva iz Rogatice nastavilo sa poslovanjem i zaključivanjem poslovnih ugovora iako je znalo da su računi blokirani.

“Na ovaj način lice je pribavilo protivpravnu imovinsku korist svom privrednom društvu u iznosu od oko 3.028.500 KM”, saopšteno je iz MUP-a RS.

M.P se takođe sumnjiči da je nenamjenski potrošilo dio sredstava zajma u iznosu od oko 1.005.200 KM, koja su privrednom društvu dodijeljena iz investiciono-razvojnih fondova.

“U periodu od marta 2013. do decembra 2014. godine, za lice se sumnja da je u nekoliko navrata opremu privrednog lica isporučilo drugom privrednom društvu sa sjedištem u Republici Srbiji, iako je znalo da su računi blokirani, te da je naplata onemogućena. Na ovaj način lice je oštetilo privredno društvo iz Rogatice, te pribavilo protivpravnu imovinsku korist drugom  privrednom društvu u iznosu od oko 142.000 KM”, navedeno je iz MUP-a RS.