Dogodilo se na današnji dan, 28. februar

  1. – Rusija i Velika Britanija potpisale ugovor kojim je određena granica između Aljaske i Kanade.

 

  1. – Veliko vojvodstvo Baden donijelo je uredbu kojom se, prvi put u Njemačkoj, ženama daje pravo na studij na visokim školama. Dotad su mogle učestvovati samo kao gosti slušači.

 

1922.- Velika Britanija formalno proglasila nezavisnost Egipta, ali je zadržala kontrolu nad Sueckim kanalom i poslovima odbrane zemlje.

 

1940.- Prvi put prenesena jedna košarkaška utakmica na televiziji u SAD-u. Bio je to meč između univerzitetskih ekipa Pittsburgha i Fordhama, završen rezultatom 50-37.

 

1953.- Jugoslavija, Grčka i Turska u Ankari potpisale sporazum o političkoj, privrednoj i vojnoj saradnji, poznat kao Balkanski savez.

 

1991.- Završen Zalivski rat, koji su 42 dana SAD i saveznici vodili protiv Iraka. Iračke snage bile su prisiljene da napuste Kuvajt koji su okupirale 1. avgusta 1990.

 

1993.- Američki vojni transporteri iznad istočne Bosne izbacili prve tovare humanitarne pomoći u hrani i lijekovima, čime je počela “Operacija padobran” u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini.

 

  1. – Britanska princeza Dajana pristala na razvod od princa Čarlsa, rekavši da je to najtužniji dan njenog života.

 

1998.- Poslije ubistva četiri srpska policajca kod Glogovca i Srbice, na području Drenice na Kosovu počeli su sukobi srpskih snaga bezbijednosti i kosovskih Albanaca, pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

 

2002.- U potrazi za Radovanom Karadžićem, pripadnici Sfora sproveli opsežnu akciju na području Čelebića, ali nisu uspjeli da uhapse bivšeg predsjednika Republike Srpske optuženog pred Međunarodnim sudom u Hagu za ratne zločine.

 

2006.- U Crnoj Gori postignut je sporazum da se referendum o odvajanju od Srbije održi 21.5.2006. godine.