Nova izložba uz Dan nezavisnosti:U Gun-Gor centru predstavljeni unikatni radovi

Tradicionalno uz 1. mart Dan nezavisnosti BIH danas je otvorena izložba radova nastalih u okviru radionica kulturno-edukativnog centra Gun-Gor koji djeluje u Gradskoj galeriji. Jedinstveni i unikatni radovi djelo su polaznika 15-og ciklusa edukacije za koju je iz godine u godinu interesovanje sve veće.

Pokretanje kulturno-edukativnog centra jedan je od najuspješnijih projekata bratskih gradova Goražda i istambulskog Gungorena. Potvrđuje to i još jedna u nizu izložbi radova nastalih u različitim tehnikama koja je svojevrsni poklon gradu uz Dan nezavisnosti. Unikatne radove ovoga puta predstavilo je više od 80 polaznika koji su prošli ovaj ciklus edukacije.

Interesovanje za ovaj vid edukacije u gradu na Drini ne jenjava jer mnogo je onih koji žele savladati različite tehnike izrade nakita, veza, pirografije, filografije, aluminija, dekupaž. Slično je i u Sarajevu, potvrđuju nam gošće koje su stigle na današnju izložbu.

Jedinstvene radove u različitim tehnikama u kulturno-edukativnom centru Gun-Gor, građani Goražda mogu pogledati do 7.marta.