Bihamk : Stanje na putevima

Zbog protesta građana i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod (Tuzla).

Zbog ledene kiše koja je padala tokom noći, a ponegdje još uvijek pada, upozoravamo na zaleđen kolovoz. Na dionicama preko prevoja mjestimično ima ugaženog snijega, a dodatne probleme jutros stvara i smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik, smjer Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.