Oblačno s kišom, susnježicom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg je najizgledniji u Krajini, te u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim područjima, kiša ili susnježica. U Hercegovini će padati kiša.

Nove padavine očekuju se od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. U Hercegovini ponovo kiša, a u Bosni kiša koja će krajem dana preći u snijeg.

Prijepodne će puhati slabo jugo. U drugoj polovini dana se očekuje jugo umjerene jačine. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 7, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

 

Sarajevo, Bosna i Hercegovina – 29. april 2017: Nakon što su u aprilu zabilježene temperature i iznad 25 stepeni Celzijusa na bh. planinama ali i glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu danas je pao novi snijeg. ( Kemal Zorlak – Anadolu Agency )

Narednih dana bez promjena

U nedjelju, 4. marta, bit će pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne snijeg, a u Hercegovini kiša. Padavine niće biti obilne. Smanjenje oblačnosti očekuje se od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U ponedjeljak, 5. marta, meteorolozi najavljuju novo naoblačenje s juga koje će usloviti kišu. Snijeg je moguć u Krajini. Vjetar umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 1, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 0 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U utorak, 6. marta, bit će oblačno sa kišom, bez obilnijih padavina. Puhat će vjetar umjerene jačine, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.