Policija deblokirala petlju Šićki brod, nekoliko boraca prevezeno u UKC Tuzla

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a TK policijska akcija sprovedena je jutros oko šest sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko bivših boraca zadobilo je povrede te su prevezeni u Univerzitetsko-Klinički centar u Tuzli, radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Saobraćaj se na glavnom saobraćajnom čvorištu sada odvija bez problema, a pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK još uvijek su na terenu.

Na mjestu trodnevne blokade ostali su polomljeni improvizorani šatori u kojima su borci proveli tri noći zaredom, stari namještaj i zgarišta na kojima su nekoliko puta palili vatru kako bi se zagrijali.

Podsjetimo, nezadovoljni zbog, kako su i sami naveli ignoranstkog odnosa nadležnih, grupa demobilisanih boraca u srijedu je blokirala petlju Šićki Brod u Tuzli.

Od Vlade FBiH zahtjevali su uspostavu tačnog boračkog registra, ukidanje 1.600 boračkih udruženja te omogućavanje naknade svim demobilisanim borcima.

Na poziv resornog federalnog ministra Salke Bukvarevića na pregovore u Sarajevo nisu željeli ići. Njega su pozvali da dođe u Tuzlu u čemu im je on na kraju i udovoljio.

Nakon što je od njih tražio da u zgradu Skupštine TK pošalju pet svojih predstavnika, borci to nisu željeli učiniti te je nakon nekoliko sati sastanak otkazan, a Bukvarević krenuo put Sarajeva.

klix.ba, Avaz.ba