Bihamk : Stanje na putevima

Zbog kiše koje ledi u dodiru sa tlom otežano se saobraća na putnim pravcima Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i na području Mrkonjić Grada. Vozače na ovim dionicama savjetujemo da voze maksimalno oprezno.

Na moguću poledicu u jutarnjim satima upozoravamo i na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Doboj-Tuzla-Bijeljina, Olovo-Tuzla-Srebrenik, Bihać-Bosanska Otoka, Konjic-Mostar, Livno-Šujica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Kolovoz je pretežno mokar, a zbog otapanja snijega povećana je opasnost od odrona, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.