U BiH sutra oblačno vrijeme s kišom

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom.

U ostatku zemlje jutro će biti pretežno oblačno s kišom u većini područja, uz postepeni prestanak padavina i djelimično smanjenje oblačnosti tokom dana. U večernjim satima i noći sa petka na subota kiša će padati u cijeloj BiH.

Očekivana količina padavina na jugozapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 50, na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovini lokalno od 60 do 80 l/m2, a u ostaku zemlje od 2 do 10, na istoku Bosne od 15 do 25 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, u Hercegovini sa jakim udarima. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno s kišom povremeno. Intenzivnije padavine bit će u večernjim satima. Jutarnja temperatura 5, a dnevna oko 13 stepeni. 

U Hercegovini, na jugozapadu Bosne i u Krajini danas je pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 9, Livno 10, Sokolac 11,
Sarajevo 12, Bihać, Bugojno, Široki Brijeg 13, Grude, Jajce, Trebinje 14, Doboj, Mostar, Srebrenica 15, Neum, Prijedor, Stolac, Tuzla, Zenica 16, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 17 i Brčko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.