Početkom sljedeće sedmice u BiH nestabilno vrijeme

Pretežno oblačno s kišom preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja sedmice. Više padavina očekuje se na jugu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Padavine će biti često u obliku pljuskova. Najviše padavina očekuje se u danas i sutra. Preovladavat će vjetar južnog smjera, slabe do umjerene jačine.

Jutarnje temperature zraka u Bosni kretat će se od dva do šest, a u Hercegovini do devet stepeni Celzijusa. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između deset i 16 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje i do 18.

Početkom sljedeće sedmice, prema trenutnim sinoptičkim kartama, u BiH zadržat će se i dalje nestabilno vrijeme sa kišom. Kiša će biti slabijeg inteziteta, a prestanak padavina očekuje se u srijedu. U petak, 23. marta, u Bosni su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Temperature zraka bit će niže, a u Bosni prognozira se u jutarnjim satima i mraz. Maksimalne temperature zraka kretat će se između pet i deset stepeni Celzijusa.