Vozači, oprez: Mokar kolovoz i učestali odroni širom BiH

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Kolovoz je jutros pretežno mokar, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima koji vode ka ski centrima i zimskim izletištima.

Savjetuju se vozači da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Jednom trakom saobraća se i mjestu Dragotinja na dionici magistralnog puta M-4 Prijedor-Bosanski Novi, gdje je došlo do oštećenja kolovoza.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.