Vremenska prognoza: Naredne sedmice minusi

 

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno i ponegdje. Padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Nove padavine se očekuju krajem dana i u noći sa nedjelje na ponedjeljak. U Hercegovini kiša, a u Bosni kiša koja će postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od jedan do šest, na jugu od sedam do 11, a dnevne od četiri do devet, na jugu od 10 do 15 stepeni Celzijusa.

 

U ponedjeljak oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom ili kišom, a u Hercegovini sa kišom. U večernjim satima u Bosni u područjima sa kišom očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od minus tri do jedan, na jugu od šest do devet, a dnevne od minus tri do dva, na jugu od sedam do 12 stepeni.

 

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnje temperature od minus šest do nule, na jugu od pet do devet, a dnevne od minus dva do tri, na jugu od sedam do 11 stepeni.

 

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Krajem dana ili u večernjim satima padavine postepeno prestaju. Jutarnje temperature od minus devet do minus dva, na jugu od nula do četiri, a dnevne od minus šest do jedan, na jugu od jedan do sedam stepeni Celzijusa, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.