Redovni izvještaj Kantonalne uprave Civilne zaštite, 20. mart

Sa područja Grada Goražda:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Grada Goražda, u protekla 24 sata zabilježeno  je slijedeće:

Nivo rijeke Drine izmjeren na HS Goražde iznosio je 207,31 centimetar usljed čega  je u ulici Mustafe Muratspahića  poplaven objekat u vlasništvu Goraždanskih bajkera. Ovom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta.

Nivo rijeke Drine izmjeren jutros u 7,00 sati na HS Goražde iznosio je 160,62 centimetara  sa trendom blagog opadanja.

Jutros je u ulici Žepska, porodična kuća vlasnika Daliborke Milović došlo je do zapaljenja dimnjaka. Odmah po dojavi u 6,47 sati  jedno vatrogasno vozilo i jedan vatrogasac izašli su na lice mjesta gdje provode aktivnosti preventivnih mjera i iste završavaju u 07,05 sati.

Sa područja općine Foča u Federaciji BiH:

Na osnovu informacija prikupljenih u posljednja 24 sata na području općine Foča nisu zabilježene  pojave opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Služba civilne zaštite je u popodnevnim satima obavještena o pojavi klizišta u mjestu Mrđelići i u toku dana se očekuje odlazak na lice mjesta i sagledavanje stanja i daljnje aktivnosti u tom pogledu. Radi se o lokaciji na kojoj je i u prethodnom periodu povremeno dolazilo do sličnih pojava.

MUP BPK-a Goražde:

U protekla 24 sata nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u  protekla 24 sata primljeno je 28  pacijenata. Osam  pacijenata je upućeno u kantonalnu bolnicu radi daljnjeg liječenja.

Sa područja općine Pale u Federaciji BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u F BiH, u protekla 24 sata  nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje  bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Nivo rijeke Prače izmjeren jutros u 7,00 sati iznosio je 61,00 centimetar i trenutno je u blagom opadanju.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde, putevi u nadležnosti direkcije su  prohodni.