Bihamk : Stanje na putevima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine, jutros je kolovoz pretežno mokar, a zbog niskih temperatura moguća je poledica u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Zelenkovac, zbog većeg odrona na putu, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog izlijevanja rijeke Save, na magistralnom putu M-14.1 Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Saobraćaj je zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće obustavljen na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup, te preusmjeren na kružni tok u Ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopštili su iz BIHAMK-a.