Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo : Mlada reprezentacija BiH gostuje Lihtenštajnu

Mlada reprezentacija BiH (U21) danas će u Vaduzu odigrati kvalifikacijski meč za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo protiv domaćeg Lihtenštajna.

Izabranici selektora Vinka Marinovića dočekuju utakmicu s Lihtenštajnom u dobroj atmosferi nakon važne pobjede nad Velsom u Zenici. Mladi bh. fudbaleri sa osvojenih 12 bodova dijele lidersku poziciju grupe 8 sa selekcijom Rumunije i imaju realne šanse da se po prvi put plasiraju na Euro.

“Iako smo favoriti na papiru i svi smatraju da će utakmica biti laka, to neće biti tako. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici kako bismo došli do željenih bodova. Momci su do sada u kvalifikacijama pokazali zrelost i očekujemo da tako nastave i ovaj put”, rekao je selektor Vinko Marinović.

Reprezentativac Kerim Memija smatra da mladi bh. sastav ne smije potcijeniti današnjeg protivnika:

„Pobjede nad Velsom su nam podigle samopouzdanje i dokazali smo da ova ekipa ima kvalitet za nešto više. Na nama je da to i dalje pokazujemo. Utakmica sa Lihtenštajnom će biti teška jer možemo dosta dobiti, ali isto tako i izgubiti. Moramo biti na nivou prethodnih mečeva, dati svoj maksimum i pobjeda neće biti upitna. Ne smijemo se opustiti bez obzira ko je protivnik jer nismo još završili posao. Cilj nam je plasman na Euro i svi smo na to fokusirani”, izjavio je Memija u najavi utakmice.

Utakmica na stadionu Rheinpark u Vaduzu igra se u 18:00 sati.

bhrt