Prijateljska utakmica : Nogometaši BiH večeras sa Senegalom

Fudbalska reprezentacija BiH večeras u francuskom Le Avru (Le Havre) igra prijateljski susret sa selekcijom Senegala. Selektor Robert Prosinečki najavio je promjene u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Bugarskom.

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su na stadionu “Oceane” u Le Avru obavili službeni trening pred meč sa Senegalom.

Selektor Prosinečki naglašava da su prijateljske utakmice u zvaničnom UEFA terminu dobra prilika za uigravanje i isprobavanje taktičkih ideja:

“Biće nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope i veoma su kvalitetni. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i već smo ‘pohvatali’ neke stvari”, izjavio je Prosinečki te najavio početni sastav za duel sa Senegalcima.

“Očekujem naravno da se svi maksimalno zalažu, a utakmicu mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro”, rekao je selektor Prosinečki.

Utakmica BiH-Senegal igra se večeras na “Stade Oceane” u Le Avru od 20:00 sati.

bhrt