Bihamk : Stanje na putevima

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Ljubače, na magistralnom putu M-18 Živinice-Tuzla, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih jutarnjih temperatura iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu. Izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja, pojačan oprez savjetuje se i na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenom dionicom.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.