Turski premijer Yildirim doputovao u službenu posjetu BiH

Premijer Republike Turske Binali Yildirim doputovao je u dvodnevnu službenu posjetu Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo turskog premijera dočekao je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

U posjetu je stigao na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Ispred Zgrade institucija BiH, za turskog premijera bit će upriličen svečani doček.

Dvodnevnu posjetu BiH Yildirim će početi sastankom s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH. Potom će biti održan i sastanak delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Turski premijer tokom dana susrest će se s članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i članovima Predsjedništva BiH.

U petak je predviđen obilazak Šehidskog mezarja Kovači gdje će Zvizdić i Yildirim položiti cvijeće. Istog dana posjetit će i Galeriju 11/07/95 te prošetati Baščaršijom.

Yildirim u posjeti Sarajevu predvodi delegaciju turskih zvaničnika, među kojima je zamjenik premijera Recep Akdag, šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar transporta i komunikacija Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske Ali Erbas.

federalna.ba