Bihamk : Stanje na putevima

U centralnim krajevima naše zemlje, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, vidljivost je ovoga jutra mjestimično smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Zbog održavanja memorijalne trke danas će se usporeno saobraćati na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Krupa, u smijeru kretanja učesnika trke. Molimo vozače koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na magistralnom putu M-6 Bobanova Draga-Gorica (od zvonika-kapelice sv.Ilije Proroka u Bobanovoj Drafi do Nove crkve u Gorici) za vrijeme održavanja „Put križa“ od 13:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj i preusmjerava na regionalni put R-421 Klobuk-Tihaljina-Sovići.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stupsaobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na svim pravcima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta. Zbog nastupajućeg vikenda, a i praznika, veće gužve očekujemo tokom dana, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji.