Bihamk : Stanje na putevima

Zbog kiše koja je padala tokom noći kolovoz je mjestimično mokar u jugozapadnim krajevima naše zemlje.

Na svim pravcima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stupsaobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac (kružni u ulici Safeta Zajke).

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen.

Zbog izvođenja minerskih radova danas od 12 do 17 sati, povremene kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) mogu se očekivati na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla (Poljice-Gavrići) na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Za teretna vozila preko 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.