Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu

“Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu” biti upriličen danas od 12.00 do 17.00 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu (prostor Centra za interdisciplinarne studije).

Promocija upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2018/2019. godini organizirana je s ciljem jačanja javnog obrazovnog sektora, integriranog promoviranja Univerziteta, te bolje i jasnije informiranosti maturanata, budućih brucoša. Kvalitet i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu su ono što će diferencirati, kako navode organizatori, mlade osobe na tržištu rada po završetku njihovog obrazovanja.

Tokom manifestacije 25 fakulteta i akademija predstavit će preko 500 studijskih programa, koliko ih je u ovom trenutku, što Univerzitet u Sarajevu čini najraznovrsnijim.

Kako bi budućim studentima olakšali donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, maturantima i njihovim roditeljima omogućeno je da u svrhu informiranosti o fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu koriste web vodič za buduće studente: www.upis.unsa.ba, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

(FENA)