Godišnjica Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH i Armije Republike BiH

Centralna svečanost obilježavanja 13. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH (OSBiH) i 26. godišnjice ustroja Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će upriličena danas u Zenici.

Ceremoniji obilježavanja prisustvovat će visoki vojni zvaničnici, predstavnici civilnih vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona i općina, te predstavnici međunarodnih vojnih organizacija u BiH i vojno-diplomatskog kora akreditiranog u BiH, kao i predstavnici boračkih asocijacija i drugi ugledni gosti.

Centralnoj svečanosti prethodit će i niz drugih aktivnosti, uključujući odavanje počasti svim šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH, uz prisustvo vojnih zvaničnika, predstavnika institucija vlasti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, kantona, općina i predstavnika boračkih organizacija.

U sklopu tih aktivnosti, jučer je odata počast na šehidskom spomen-mezarju „Kovači“ uz vjerski program, te organiziran obilazak i odavanje počasti na gradskom mezarju/groblju „Stadion“ u Sarajevu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

bhrt