Stanje na putevima

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Dolaskom ljepšeg vremena povećan je broj biciklista i motociklista na saobraćajnicama, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

S obzirom da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila. Posebno frekventno će biti u poslijepodnevnim satima na izlazima iz većih gradskih centara.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor na Uni, zbog radova na mostu, danas od 08 do 17 sati saobraća se usporeno.