Grupa Emir & Frozen Camels na velikoj promotivnoj bh. turneji

Emir Bukovica i Frozen Camels krenuli su ovih dana sa serijom koncerata u Bosni i Hercegovini.  Prvi koncert u Tuzli je bio odličan, a zatim je uslijedio i nastup u Srebreniku. Prve utiske, frontmen grupe, Emir Bukovica podijelio je u studiju emisije “Danas” , a govorio je i o predstojećim nastupima.

– Krenula je jedna turneja za koju je u startu teško nazvati, a da ne budeš pretenciozan, s obzirom na to da smo mi uvijek svirali u cijelom regionu, nazvali smo je i manja regionalna turneja. Emir & Frozen Camels bend u prošlosti nije imao priliku svirati u manjim bh. gradovima, uvijek su to bili samo veći centri. Ova turneja želi da ispravi tu nepravdu prema ljudima koji su nam od početka bili velika podrška, a kojima se do sada nismo uspjeli odužiti koncertima u njihovim mjestima, kazao je frontmen benda Emir Bukovica.

Nakon Tuzle i Srebrenika, publika će moći slušati uživo Smrznute kamile 21. aprila u pivnici u Zenici, a uskoro će biti objavljeni i datumi za ostale veće grade u BiH i regionu.

– Kada pitaju za utiske, svi mi gledamo iz druge perspektive. Menadžer prvo prebroji u glavi koliko je ljudi bilo i koliko se zaradilo, onda ti kaže dobro, srednje ili loše. Ja to gledam na način da li je bend funkcionirao kako treba, da li je energija u bendu bila super, da li se prenijela na publiku, što mi je i najbitnije. Ovi koncerti koji su iza nas su dobro prošli kod publike, i iskreno se nadam da će i predstojeće publika jednako dobro ispratiti, ističe Bukovica.

alfa tv