Otkazana sjednica Parlamenta BiH o navodnim ratnohuškačkim izjavama Bakira Izetbegovića

Na sjednicu su došli samo zastupnici SNSD-a, Saveza za promjene i HDZ-a BiH, što nije bilo dvoljno za kvorum, odnosno za održavanje hitne sjednice.

Iz reda Vijeća ministara BiH današnjoj sjednici prisustvovala je samo HDZ-ova ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić prvo je dao pauzu od pola sata kako bi stručne službe pomogle da se osigura kvorum na današnjem zasjedanju.

S obzirom na to da ni nakon pauze nije bilo dovoljno zastupnika za održavanje sjednice, Bosić je prema Poslovniku o radu Zastupničkog doma PSBiH morao konstatovati kako se sjednica otkazuje.

Pozivu na današnju sjednicu nisu se odazvali zatupnici SDA, SBB-a, DF-a, SDP-a, Nezavisnog bloka, A-SDA, BPS-a, kao ni nezavisni zastupnik Safer Demirović.

Podsjećamo, političari i mediji iz manjeg bh. entiteta posljednjih dana obrušili su se na člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića zbog njegovih izjava o napretku namjenske industrije u entitetu FBiH.

Većina državnih zatupnika iz SDA poručila je kako BiH ni predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, isto kao ni bilo koji drugi funkcioner koji radi u interesu susjednih zemalja, neće određivati u kojoj će mjeri razvijati namjensku industriju.

klix.ba