U Hercegovini sunčano, u Bosni poslijepodne pljuskovi

U Hercegovini danas će biti sunčano. U Bosni će biti sunčano prijepodne, a u drugoj polovini dana umjeren razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove. Moguća je i grmljavina.

U većem dijelu Bosne vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano vrijeme. Više oblačnosti bit će u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje.

Moguće je da u poslijepodnevnim satima povremeni kratkotrajni pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba nastupe manje poteškoće usljed umora uzrokovanog visokim temperaturama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.