Na 12. Međunarodnom festivalu dječije poezije u Banja Luci : Ema Deljo, učenica OŠ „ Husein ef. Đozo“ osvojila prvu nagradu u mlađoj kategoriji

 

Da su goraždanska djeca, kako mi to često znamo napisati na stranicama naše novine, istinski ukras i simbol Goražda, kreativni prvaci i genijalci, potvrđuje i uspjeh Eme Deljo, učenice IV razreda OŠ „ Husein ef. Đozo“ na XII Međunarodnom festivalu dječije poezije održanom u Banja Luci.

Na ovom takmičenju mladih pjesnika, koje se održava u okviru velike manifestacije pod nazivom „ Dječije carstvo“, Ema je u mlađoj kategoriji osvojila prvo mjesto!

Kako je saopšteno od strane organizatora Festivala, na konkurs je u protekloj godini stiglo preko 6000 radova koje je pisalo 4500 učesnika iz sviDeljoh krajeva bivše Jugoslavije.
Na završnu manifestaciju koja je održana u Banja Luci plasiralo se 70 mladih pjesnika, a Ema Deljo je bila najbolja u njenoj kategoriji. Osvajanjem prve nagrade Ema je još jednom pokazala njen pjesnički talenat i ljubav prema poeziji.

Tokom boravka u Banja Luci i na manifestaciji, dječaci i djevojčice, učesnici završnog dijela Međunarodnog festivala dječije poezije, družili su se i poznatim pjesnicima za djecu iz regiona.

Svi učesnici Festivala dobili su zlatne medalje i titulu „ Čuvari dječijeg carstva“.

Inače, manifestacija „ Dječije carstvo“ je tradicionalna, značajna dječija kulturna manifestacija koja promoviše i afirmiše kulturno stvaralaštvo djece osnovnoškolskog uzrasta.