Skupština BPK Goražde: Održan nastavak godišnje sjednice

Iako se činilo da bi mogao biti prekinut nastavak godišnje sjednice Skupštine zbog izostanka četvorice poslanika iz vladajuće većine, Asima Radeljaša i Nedima Muharema iz Stranke za bolje Goražde, te Jasmina Haznadara i Almira Rašidovića iz BPS-a, to se ipak nije desilo, jer su za usvajanje dnevnog reda glasali poslanici Saveza za bolju budućnost.

Podrška dnevnom redu poslanika SBB-a nije nužno značila i  podršku ostalim tačkama pa je jedino usvojen prijedlog programa rada Skupštine BPK za 2018. godinu uz usvojene amndmane poslanika Nihada Ćulova da se održe dvije vanredne sjednice o kreiranju konkurentskih prednosti u oblasti privrede i dovođenje investitora te sve veći problem odlaska stanovništva iz BPK.

Na ovoj sjednici jedino je usvojen prijedlog programa rada Skupštine BPK za 2018. godinu.  Uz brojne  primjedbe na rad kantonalne vlade od strane opozicionih poslanika teško je bilo i očekivati da budu usvojeni prezentacija ciljeva i politike BPK za ovu godinu, zatim prijedlog programa rada Vlade za 2018. godinu, kao i razmatranje implementacije ciljeva i politike Skupštine BPK za proteklu godinu kroz realizaciju programa rada Skupštine za 2017. godinu. Ove tačke dnevnog reda nisu dobile potrebnu većinu.