Neum sa više od 20.000 ležaja spremno dočekuje ljetnu sezonu

Načelnik Općine Neum Živko Matuško u razgovoru za Fenu kazao je da su radovi u općini koju vodi znatno veći nego ranijih godina.

“To nas raduje, a dakako i naše goste, odnosno turiste”, rekao je Matuško.

Istakao je da su u Neumu produženi i sezona i predsezona, zahvaljujući angažmanu turističkih radnika.

“Dolaskom većeg broja gostiju u Neum naše obaveze su sve veće. Kod nas svako zna šta radi u pripremama turističke sezone, ali Općina nosi sve projekte”, istakao je Matuško te dodao da je ove godine počeo veliki broj značajnih projekata.

Izdvojio je početak izgradnje ceste Neum – Stolac.

“Dugo smo čekali taj projekt i veseli nas da je krenuo”, naglasio je Matuško.

Naveo je da su hoteli već popunjeni, a da su najbrojniji, pored domaćih, gosti dolaze iz Austrije, Njemačke, Francuske, Koreje i drugih zemalja.

Pohvalio je odnos Općine sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini kako kantonalnim, tako i federalnim odnosno državnim.

“Neum se samo tako može graditi, svi zajedno”, kazao je Matuško.

Neum je jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more. Odlikuje se dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom te spada u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana.

Neum raspolaže sa više od 20.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uvjeti za ugodan boravak tokom cijele godine. S obzirom na veličinu općine i njen turistički potencijal, trenutačni smještajni kapaciteti zadovoljavaju potrebe. Tu su i neophodni Dom zdravlja, pošta, banke i mali privatni restorani koji obogaćuju hotelsku ponudu, kao i velika mreža trgovina.

klix.ba