Stanje na putevima: Pojačan promet vozila prema izletištima

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se prema lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Zbog nastupajućeg praznika, večeras od ponoći do 02.05. do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH, navodi se iz BIHAMK-a.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka na relaciji Mostar – Orašje. Danas se biciklisti kreću dionicom Kiseljak-Busovača-Lašva-Žepče u vremenu od 9 do 15 sati. Biciklisti voze uz policijsku pratnju, pa se mole vozači da budu oprezni.

U toku je i biciklistička trka Beograd-Banja Luka (preko Teslića, Doboja, Dervente i Prnjavora), pa vozače koji se budu kretali tim dionicama se savjetuje da budu maksimalno oprezni.

Memorijalna trka održava se na magistralnom putu M-5 Bihać-Dubovsko, zbog čega će se na ovoj dionici saobraćati sporije.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.