Danas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme

U Bosni pretežno sunčano prijepodne. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka do 32°C.

Sutra u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. U poslijepodnevnim satima u Bosni prolazni lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom oko 30°C.

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u Bosni će donijeti jače pljuskove i grmljavinu. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka do 30°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje s juga koje će donijeti kišu od sredine dana. Jače padavine od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.