BIHAMK: Stanje na putevima

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Povremene obustave saobraćaja u vremenu od 08 do 15 sati, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (u mjestu Glave-Gračanica).

Radovi na sanaciji udarnih rupa danas će se izvoditi na dionici M-14 Srbljani-Bosanska Otoka, zbog čega će se saobraćati jednom trakom-naizmjenično.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.