Zdravko Čolić u spotu za pjesmu “Tebe čuvam za kraj” kao fotograf luta Lisabonom

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Evrope. Uživajući u prelijepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pjesme “Tebe čuvam za kraj”, čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, mijenjale su se slike lokacija i na najživopisniji nacin oduševljavale osmočlanu ekipu na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.

“Imao sam ideju da, s obzirom na muziku, spot snimimo u Lisabonu te smo reditelj spota i ja razmišljali o tome. Žanr pjesme je takav da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polubrazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon”, otkriva nam Čolić.

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji lutajući romantičnim ulicama portugalske prijestolnice i divljom obalom Atlantskog okeana pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija. Sklapajući ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svjetlosti i sjenki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

“Lijep je osjećaj znati da je Zdravko pjevao moju pjesmu .Kao mali sam volio skupljati sličice, pa sam to prenio i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pjesma ‘Tebe čuvam za kraj’, otkriva Miroslav Rus, autor pjesme za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pjesme sa novog albuma “Ono malo sreće” , prvog zajednickog regionalnog izdanja dvije najveće izdavačke kuće PGP RTS i CROATIA RECORDS.

klix.ba