Bihamk : Stanje na putevima

Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se u gradskim centrima. Uz povoljne vremenske prilike pojačava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa vozače pozivamo na dodatni oprez.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom saobraćajnom trakom vozi se na mostu preko rijeke Save u Orašju, kao i na dionicama M-14 Srbljani-Bosanska Otoka i M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna RijekaBanja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u tunelu Lendava, zbog čega je tokom dana moguće sporije saobraćanje na ovoj dionici.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Danas od 17:45h održava se mini maraton na relaciji Mostar-Široki Brijeg. Na navedenoj dionici saobraćat će se usporeno do prolaska sudionika utrke.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.