Bihamk : Stanje na putevima

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, danas od 08 do 15 sati aktuelne su na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Glave-Gračanica.

Na istoj dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac, zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Danas u popodnevnim satima (14 sati) starta Trka mira 2018 sa graničnog prelaza Izačić. Trka će trajati narednih nekoliko dana, a prva etapa za danas planirana je od Izačića, preko Bihaća do Bosanske Krupe. Planirano je da učesnici dođu u Bosansku Krupu oko 17:30 sati. Molimo vozače koji budu koristili ovu rutu da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.