Bihamk : Stanje na putevima

U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima, u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putevima. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Sanacija udarnih rupa izvodi se na dionici magistralnog puta M-17 Rudanka-Doboj, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom. S obzirom da se radi o frekventnom putnom pravcu, tokom dana dolazi do formiranja dugih kolona vozila, pa vozače molimo za strpljenje.

Na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (u mjestu Dražev Dolac), zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Danas se nastavlja Trka mira 2018, a planirana ruta je od Bosanske Krupe (polazak takmičara je u 8:30 sati), preko Sanskog Mosta, Bronzanog Majdana do Banja Luke (gdje je dolazak planiran oko 17:30 sati). Molimo vozače koji budu koristili ove dionice da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.