BPK : Informacija Uprave policije

Dana 10.05.2018.godine u 15,15 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratila su se dva muška lica iz Pakistana, bez dokumenata, za koje se sumnja du su migranti i da su ilegalno prešli državnu granicu BiH.  Pomenuta lica na dalji rad preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Goražde.

Dana 10.05.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenon krivičnom djelu “Laka tjelesna ozljeda” iz člana 173. KZ F BiH, protiv osumnjičenog K.A., iz Goražda.

Dana 10.05.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goražde dostavili Izvještaj o počinjenon krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog F.D., iz Goražda.

Dana 11.05.2018.godine u 00,05 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se R.A., iz Goražda i prijavio da se u ulici Sinan paše Sijerčića Grad Goražde, u zgradi iz stana vlasništvo H.I., čuje vika i galama. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave. Licu H.I., iz Goražda uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog  drskog ponašanja.