Poslijepodne i navečer mogući pljuskovi i grmljavina

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na istoku i sjeveroistoku Bosne. Po kotlinama lokalno ima i magle.

 

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo i Sokolac 10; Bugojno 11; Livno i Sarajevo 12; Bihać 13; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 14; Doboj, Grude i Tuzla 15; Široki Brijeg i Trebinje 16; Mostar 17; Bijeljina i Gradačac 18; Neum 19; Brčko 21°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 1hPa je manji od normalnog i sporo opada.

 

Danas se u drugoj polovini dana prognozira jači razvoj oblačnosti koji će u većem dijelu zemlje u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28°C.

 

U Sarajevu sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.